2010. június 28., hétfő

Június 29-30. július 1.

Hold a Vízöntő jegyében (levegő-virág)

A Vízöntő a bokát, a lábszárat, a sarkat és a visszereket befolyásolja. Ha a lábban pang a vér, erősödik a nyomás, kialakulnak a visszerek. A betegség kialakulása öröklődik, de nagy kockázati tényező a túlsúly és a mozgáshiány. Azonnal kezdje a megelőzést.
Az ereknek nem jó, ha hosszú ideig ülünk vagy állunk. Ha ülő munkát végez, igyekezzen minél gyakrabban felállni, néhány lépést tenni vagy megmozgatni a végtagjait. Viseljen gumiharisnyát, a leghatásosabb módszer, mert külsőleg nyomást fejt ki a szövetekre és így hat az erekben pangó vérre.
Ha pihen, feküdjön a földre, lábát derékszögben helyezze a falra.
A szív irányában masszírozza meg a lábfejét, a bokáját és a lábszárát.
Étlapjára vegye fel a hagymát - megelőzi az erek deformálódását, véd a baktériumoktól és gombáktól.
Takarítsa be a termést.

Június 27-28.

Hold a Bak jegyében (föld-gyökér)

A Bak a csontvázra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra hat. A köröm magnézium- vagy vashiány miatt töredezhet (forrása például a tökmag, uborka), esetleg kálium (próbálja ki a pásztortáskát).
Megfelelő idő a bőrtisztításra és a bőrpakolásra, a körömvágásra és a szőrtelenítésre.
Szabaduljon meg a szemölcsöktől, a szőrszálaktól. Házi szer a szemölcsök ellen: laskagomba.
Javítsa a térd vérellátását- enyhén nyújtsa ki és mozgassa meg. Ha gyulladása van a térdében, készítsen szegfüszegből teát.
Megfelelő idő a trágya és a trágyalé kihordására.

Június 24-25-26.

Hold a Nyilas jegyében (tűz-termés)

Június 26-án Holdtölte

A Nyilas hatással van a combokra a csípőre, a keresztcsontra és a mozgékonyságra. Jót tesz a mozgás: feküdjön oldalra, könyökével támaszkodjon meg. Az alsó lábat nyújtsa ki, a másikat térdben hajlítsa be, a talppal támaszkodjon a talajra. A kiegyenesített lábat emelje fel olyan magasra, amilyen magasra csak tudja. Mindkét lábbal három részben 10-szer ismételje meg a gyakorlatot.
Megfelelő idő a fürdőre, a masszázsra.
Ha holdnegyedkor böjtöl, segítse magát önszuggesztióval: tisztulok, örülök. Tartson epernapot, ideális gyümölcs a böjtre, kihajtja a belekből a salakanyagot, (csaknem 90%-a víz). Sok mangán van benne, amely erősíti a csontokat és a vért, táplálja az idegeket és az agyat, növeli a kéjvágyat, festékkel látja el a hajat és a bőrt, serkenti a hormonok működését.