2010. november 22., hétfő

November 22-24.

Hold az Ikrek jegyében (levegő-virág)

Az Ikrek hatással van a tüdőre, a légcsőre, a karokra, a kézre és a légzésre. Novemberben a tüdőt kell erősíteni. Igyál sokat - frissen sajtolt leveket (higítja a tüdőszövet váladékát) és gyógynövényteát - kakukkfű, szurokfű, lobélia, (feloldja a nyákot és ezzel segíti a felköhögést), bíbor kasvirág (serkenti az immunrendszert), gyömbér (csökkenti a lázat), fekete ribizliből és szegfűszegből készült tea (csökkenti a hosszantartó lázat).
Egyél fokhagymát, hagymát, tormát, csili paprikát, gyümölcsöt és zöldséget.
Alkalmazhatsz aromaterápiát - az illóolajok belégzése vagy a mellkas, ilyen olajakat tartalmazó krémekkel való bekenése (kakukkfű, boróka, citrom, ciprus, eukaliptusz, kámfor, levendula) kedvező hatású. Nedvesítsd a levegőt a helyiségben.
A tüdő energiáit a következő egyszerű masszázs serkenti: mindkét tenyered helyezd a hónaljba és nyomd fentről lefelé egészen a bordákig. Addig ismételd, amíg nem érzel melegséget. Horizontálisan masszírozd a mellkas alsó részét oda és vissza.
Megfelelő idő a takarításhoz, az ablakmosáshoz, a faburkolatok és parketták tisztításához. A tükörre legjobb a meleg víz és az ecet.