2010. október 9., szombat

Október 9-10.

Hold a Skorpió jegyében (víz-levél)

A Skorpió a nemi és a kiválasztó szervekre, a húgyhólyagra, a végbélre és a szexualitásra van hatással. Minden nap reggelizz. Ha székrekedésed van, készíts kását zabpehelyből. Egy pohár zabpelyhet kétszer annyi vízzel főzz meg, ízesítheted aszalt szilvával vagy friss gyümölccsel- szőlővel esetleg reszelt almával és mézzel.
Jógázz a medencéd vérellátásának javításáért! Jótékony lehet a jógahíd pozíciója: feküdj hanyatt, a lábak csípő széles terpeszben, húzd a lábakat telitalpon annyira, hogy az ujjhegyek a sarkakhoz érjenek. Csavard hátra a vállakat, nyújtózz meg a fejtetővel felfelé, kilégzéssel szorítsd a derekad a talajra majd belégzéssel emeld el a medencét a vízszintes irányba, a mellkast a függőleges irányba -közelítsd az állad a szegycsont felé. Szorítsd a farizmokat, combokat. Ha feszültség lenne a derekadban vagy a térdedben, engedd lejjebb a medencét vagy szorítsd erősebben a farizmokat.
Naponta többször is végezhetsz hasi légzést, az óramutató járásának irányába körkörösen masszírozd át a hasad a tenyerekkel.
Ne szellőztesd az ágyneműt, nyirkossá válhat.
Öntözz. Ültess örökzöld, tűlevelű fákat.