2010. május 31., hétfő

Május 30-31. Június 1.

Hold a Bak jegyében (föld-gyökér)

A Bak a csontvázra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra hat. Húzza ki magát, keresztcsonjával a talaj felé,a fejtetővel és a tarkóval nyújtózzon felfelé. Tárja a mellkast előre és felfelé, a vállakat finoman csavarja hátra és lefelé. Ez a helyes testtartás.
Alkalmas idő a bőrtisztításra, a körömvágásra és a szőrtelenítésre. Szabaduljon meg a felesleges szőrszálaktól és a szemölcsöktől. A bőrbetegségeknek gyakran a cinkhiány az oka. Gazdag cinkforrás a hús, a tojás, a hal és tenger gyümölcsei. Nehezebben szívódik fel a sajtból, babból, borsóból, dióból és búzacsírából.
Feküdjön hanyatt, a fejét kilégzés közepette emelje fel s közben a lábujjait is húzza fel. Belégzéskor lazítsa el a fejét és a lábujjait.
Megfelelő idő a trágyaszórásra.

Május 28-29.

Május 28. Holdtölte
Hold a Nyilas jegyében (tűz-termés)


A Nyilas hatással van a combokra, a csípőre, a keresztcsontra és a mozgékonyságra. Alkalmas idő a fürdőre és a masszázsra.
Ha teliholdkor böjtöl, segítse magát önszuggesztióval: tisztulok, örülök. Minden tisztítókúrát kezdje a legalapvetőbbel, tiszta víz ivásával. Próbálja ki a kajszibarack-napot. A kajszibarack sok hasznos anyagot tartalmaz: a pantoténsav serkenti az életerőt, lebontja a zsírokat, a folsav csökkenti a demencia kockázatát, a sok béta-karotinnak fiatalító hatása van, erősíti a bőrt, a hajat, a körmöket, a bélmozgást.